RECEPTY
Recepty pro naše kočičky!!!
vánoční recepty pro kočičky!
1 šálek celozrnné mouky
1 šálku sojové mouky
1 lžička sušené šanty kočičí ( k dostání v prodejnách léčivých rostlin)
1 vejce
1/3 šálku mléka
2 lžičky obilních klíčků
1/3 šálku sušeného mléka
2 lžičky másla nebo rostlinného oleje
Pracovní postup:
suché části smísíme, přidáme vejce, tuk a mléko, vypracujeme těsto. Rozválíme na plát a vykrajujeme přiměřené tvary, které pečeme v troubě vyhřáté na 160° C 20 minut. Vychladlé „cukroví“ skladujeme uzavřené v neprůsvitné vzduchotěsné krabici. a je to!
Tuňákové pamlsky
Suroviny:
1 hrnek celozrnné mouky
180 g tuňáka v oleji
1 polévková lžíce rostlinného oleje nebo tuku z vývaru
1 vejce
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C .
V míse smíchejte všechny suroviny a uhněťte z nich těsto. Pokud by bylo příliš suché přidejte pár kapek vody.
Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tl. cca 6 mm.
Poté těsto nařezejte na velikost kočičích pamlsků.
Pamlsky naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte asi 20 min.
Nechejte vychladit a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Játra s tuňákem
Suroviny:
4 větší (150-180g/ks) konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
2 hrnky vařené rýže
300 g čerstvých kuřecích jater
12 snítek nasekané petržele
Postup:
Petržel nasekáme najemno a dáme do velké mísy. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody dáme kuřecí játra, které předtím dobřeme omyjeme. Nechejte projít varem. Poté hrnec odstavte z plotny a přikryjte poklicí. Nechejte játra 5 minut odpočívat v horké vodě. Poté sceďte, propláchněte studenou vodou, nahrubo nasekejte a přidejte do mísy s petrželí.
Obě vzniklé směsi dobře smíchejte.
Přebytečné porce je možné uskladnit do lednice po dobu jednoho týdne nebo zamrazit (až na tři měsíce).