Jdi na obsah Jdi na menu

RECEPTY

23. 11. 2013

Recepty pro naše kočičky!!!

vánoční recepty pro kočičky!

1 šálek celozrnné mouky
1 šálku sojové mouky
1 lžička sušené šanty kočičí ( k dostání v prodejnách léčivých rostlin)
1 vejce
1/3 šálku mléka
2 lžičky obilních klíčků
1/3 šálku sušeného mléka
2 lžičky másla nebo rostlinného oleje

Pracovní postup:
suché části smísíme, přidáme vejce, tuk a mléko, vypracujeme těsto. Rozválíme na plát a vykrajujeme přiměřené tvary, které pečeme v troubě vyhřáté na 160° C 20 minut. Vychladlé „cukroví“ skladujeme uzavřené v neprůsvitné vzduchotěsné krabici. a je to!

Tuňákové pamlsky

Suroviny:
1 hrnek celozrnné mouky
180 g tuňáka v oleji
1 polévková lžíce rostlinného oleje nebo tuku z vývaru
1 vejce

Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C .
V míse smíchejte všechny suroviny a uhněťte z nich těsto. Pokud by bylo příliš suché přidejte pár kapek vody.
Těsto rozválejte na pomoučněném válu na tl. cca 6 mm.
Poté těsto nařezejte na velikost kočičích pamlsků.
Pamlsky naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte asi 20 min.
Nechejte vychladit a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Játra s tuňákem

Suroviny:
4 větší (150-180g/ks) konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
2 hrnky vařené rýže
300 g čerstvých kuřecích jater
12 snítek nasekané petržele

Postup:
Petržel nasekáme najemno a dáme do velké mísy. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody dáme kuřecí játra, které předtím dobřeme omyjeme. Nechejte projít varem. Poté hrnec odstavte z plotny a přikryjte poklicí. Nechejte játra 5 minut odpočívat v horké vodě. Poté sceďte, propláchněte studenou vodou, nahrubo nasekejte a přidejte do mísy s petrželí.
Obě vzniklé směsi dobře smíchejte.
Přebytečné porce je možné uskladnit do lednice po dobu jednoho týdne nebo zamrazit (až na tři měsíce).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář